Ana Sayfa
Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik

  Üniversitemizin önem verip kendisine amaç edindiği hususlardan biri olan sürdürülebilirlik kelime anlamı olarak aynı düzeyde veya biçimde devam edebilme durumunu anlatır. Özel olarak kurumsal sürdürülebilirlik ise bir yandan işletme ve paydaşların günümüzdeki ihtiyaçlarının karşılanmasına öte yandan da işletmenin gelecekte ihtiyaç duyacağı beşeri ve doğal kaynakların korunması ve geliştirilmesine olanak sağlayan işletme stratejileri ve faaliyetlerinin benimsenmesi olarak tanımlanabilir.

  Bu bağlamda birimimizde sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik çeşitli önlemler alınmıştır. Birimimizce yürütülen işlerin muhteviyatı gereği çokça çıktı alınması gerekmekte ve bu kağıt kullanımını arttırmaktadır. Bu minvalde, alınacak çıktılarda yeni, temiz kağıt kullanımı yerine mümkün mertebe daha evvel çıktı alınmış ve artık saklanması gerekmeyen, müsvedde kağıtların kullanılması sağlanmış ve kağıt tasarrufuna gidilmiştir. Ayrıca alınacak çıktılar için bireysel yazıcılar yerine idari binalarda bulunan ortak yazıcı üzerinden çıktı alınması sağlanarak hem elektrik hem de toner kullanımında azalmanın sağlanması yönünde adım atılmıştır.

 Birimimizde bireysel çöp kutusu kullanımı kaldırılarak ayrıştırılmış olarak kullanılabilecek şekilde (cam, kağıt, bitkisel ve diğer atıklar) ortak alanda bulunan çöp kutularına çöplerin atılmasının sağlanması ile hem geri dönüşümde önemli bir adım atılmış hem de birimde çalışanların devamlı masa başında olmalarından dolayı sağlıklı yaşam adına hareket etme fırsatı sağlanmıştır.

 Günümüzdeki ihtiyaçların, gelecekteki nesillerin ihtiyaçlarını dikkate alarak ve günümüzdeki ihtiyaçlarını karşılama yeteneğini ortadan kaldırmadan karşılanması yönündeki bu adımlarımızın olası tespitler ile artması hedeflenmektedir.